“ЦУМгейт” е сценарий на хора близки до БСП и на други с интереси в енергетиката според Сотир Цацаров

Президентство среща на Сотир Цацаров

Станалото с т.нар. ЦУМгейт бе един огромен сценарий. Той обаче не е причина, а само повод за станалото по отношение на Георги Гергов в партията му. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти в парламента. "Сценарият е на много хора, за които действията на прокуратурата в момента са неудобни, включително и в сферата на енергетиката. Част от тях, близки до партията на Корнелия Нинова, част от тях нямащи никакво отношение към нея, но имащи крупни икономически интереси в областта на доставката на енергия – електрическа и водна", каза още Цацаров. Той допълни, че лидерът на БСП Корнелия Нинова не е сред тези хора, сочи БТА.

Днес стана ясно, че според Инспекторатът на ВСС няма нарушения на закона при срещата на главния прокурор с бизнесмена Сашо Дончев и Георги Гергов от БСП в кабинета му в сградата на ЦУМ.

Главният прокурор обясни, че той и председателят на ДАНС са подписали декларации пред депутати да не разгласяват информацията за НДК, която са им съобщили в залата. Той каза, че е споделил само позволеното от закона и което са одобрили да бъде разказано прокурорите по делото. Обвинител номер едно разкри още, че Оли Груева, бивш втори изпълнителен директор на НДК, също ще бъде привикана на разпит.

Цацаров коментира, че днес най-големият проблем на България е Бяла, а не бившият директор на НДК – Мирослав Боршош. При инцидент пред дискотека в града почина 18-годишен младеж. Главният прокурор допълни, че до два месеца делото трябва да влезе в съда, а днес е било повдигнато обвинение на задържаното за инцидента лице за умишлено убийство по хулигански подбуди.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст