ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Досъдебни производства, водени от РП – Кюстендил за незаконно отглеждане на канабис и държане на наркотични вещества

прокуратури кюстендил

Районна прокуратура – Кюстендил образува досъдебно производство срещу Росен Г. (на 41 години) за незаконно отглеждане на 27 броя растения канабис, с бруто тегло 0,445 гр. По искане на прокуратурата той е с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Обвиняемият Г. е бил осъждан за тежко умишлено престъпление, за което му е било наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 14 години, като е бил предсрочно условно освободен. Настоящото деяние е било извършено непосредствено след това, в рамките на изпитателния срок.

За престъплението, за което Г. е привлечен от Районна прокуратура – Кюстендил в качеството на обвиняем, е предвидено наказание лишаване от свобода от две до пет години и глоба от 5000 до 10000 лв.

Другото досъдебно производство, което Районната прокуратура в Кюстендил води за подобно престъпление, е срещу Методи Р. (на 35 години). В хода на разследването са били събрани доказателства, че обвиняемият, който има множество присъди за престъпления от общ характер, незаконно държал наркотични вещества в големи размери. Спрямо него е постановена мярка за неотклонение „задържане под стража“, потвърдена от Кюстендилския окръжен съд.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст