ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Отново сексуални посегателства на фестивал в Германия

шорндорф

Германската полиция разследва серия от сблъсъци с участието на около 1000 души и най-малко четири сексуални нападения на уличен фестивал в южния град Шорндорф през уикенда, предаде ДПА.

Местни медии съобщават противоречиви данни за инцидента. Полицията потвърди, че късно вечерта в петък и в събота около 1000 души са се събрали в главния парк на града и някои от тях са хвърляли бутилки по посетителите на фестивала и по полицията.

Сред нападателите е имало мигранти, което напомни за инцидентите, случили се през новогодишната нощ в края на 2015 г. в Кьолн. 

Данните колко мигранти са били замесени в инцидента в Шорндорф са противоречиви. Кметът Матиас Кльопфер заяви, че първоначално повечето хулигани са били от местни училища и едва по-късно към тях се присъединили мигранти.

След като в събота полицията задържала заподозрян за причиняване на тежка телесна повреда, други се опитали да го защитят, нападайки полицаите, съобщи говорител. По-късно същия ден групи от 30 до 50 мъже, някои от които въоръжени с ножове, според очевидци, обикаляха из градския център. Полицейски говорител описа поведението им като ужасяващо и заяви, че употребата на алкохол вероятно е спомогнала за престъпленията. 

В публикувано вчера изявление полицията съобщи за четири случая, при които жени са били подложени на сексуален тормоз. Разследват се един иракчанин и трима афганистански бежанци. Три от сексуалните посегателства са били извършени късно вечерта в петък, а при четвъртия случай в събота трима мъже задържали насила 17-годишно момиче и я опипвали. Четиримата са били арестувани, но съдът не ги остави в ареста, съобщава АФП.

През последните две години град Шорндорф прие общо 700 бежанци.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст