Контрабандни парфюми, укрити в автобус, откриха митнически и гранични служители на ГКПП Капитан Андреево

митница

Малко преди полунощ на 13.07.2017 година на ГКПП Капитан Андреево на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси" пристига автобус с турска  регистрация с четиридесет пътника.

В съответствие с  указанията за реда за взаимодействие между Главна дирекция „Гранична полиция" и Агенция „Митници" за извършване на съвместни проверки на граничните контролно-пропускателни пунктове на външни граници, от служители на ГД „Гранична полиция" е подадено искане за щателна проверка на превозното средство и пътниците.

Шофьорът и пътниците заявили, че не пренасят ценности и валута за деклариране. При извършената митническа проверка се установява, че в естествена кухина, на мястото на фабричния резервоар на автобуса, са укрити 506 парфюм и тоалетни води от различни световноизвестни марки.

Укритите парфюми, които е установено, че са собственост на една от пътничките, румънска гражданка, са задържани. На  нарушителката е съставен акт по Закона за митниците и е задържано обезпечение от 500 евро, 1100 щатски долара и 3350 румънски леи.

От началото на месец юли до момента митническите служители на ГКПП Капитан Андреево са задържали близо 2 600 парфюми и тоалетни води с логото на световноизвестни марки.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст