РП – Попово привлече задържа за срок до 72 часа 60-годишна жена, държала акцизни стоки без бандерол на стойност 7855 лева

Прокурор

60-годишната Виолета Ст. от Попово е привлечена като обвиняема за държане на акцизни стоки без бандерол на стойност 7855 лева – престъпление по член 234, ал. 2, т. 1, във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс, извършено повторно. С постановление на Районната прокуратура в Попово обвиняемата е задържана за срок до 72 часа.

Днес, 19 юли 2017 г., прокуратурата ще внесе искане в Поповския районен съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Виолета Ст.

От събраните при разследването доказателства се установява, че към 26 май 2017 г. в дома си в Попово 60-годишната жена е държала акцизни стоки без бандерол на стойност 7855 лева.  При претърсване в къщата й са открити и иззети почти 32 кг нарязан тютюн за пушене и 1800 цигари „Карелия слимс“.

Престъплението, в което е обвинена Виолета Ст., е извършено повторно. Тя е осъждана вече за същото престъпление на 6 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок от Районния съд в Попово. Обвиняемата е безработна и единствените й доходи са от дейността й, свързана с акцизните стоки без бандерол.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст