Златни накити за над 30 000 лева задържаха митнически и гранични служители на ГКПП Капитан Андреево

злато - митници

Златни накити на стойност 31 146  лева задържаха при два случая митнически и гранични служители на ГКПП Капитан Андреево. При първия случай, на 13.07.2017г.,  около полунощ контрабандните  бижута са открити при проверка на автобус с турска регистрация, пътуващ по редовната линия Истанбул -Букурещ. За превозното средство е подадено искане за щателна митническа проверка от служители на Гранична полиция. Шофьорът и пътниците заявили, че не пренасят ценности и валута за деклариране. При щателна митническа проверка се установява, че в личния багаж на  пътуваща в автобуса румънска гражданка  са укрити полиетиленови пликове с  недекларирани накити от жълт метал. Открити са общо  160 обеци, синджири, пръстени и гривни, които според направената от вещото лице експертиза са от 14-каротово злато с общо тегло 394 грама, на стойност 23 640 лева.

При втория случай, на 18.07.2017 г.,  лек автомобил с българска регистрация, влизащ в страната от Турция е селектиран за щателна митническа проверка. При личен преглед на една от пътничките в автомобила са открити,  укрити в сутиена и в дамската чанта, златни накити с общо тегло 125.1 грама на стойност 7 506 лева.

Бижутата са задържани и подлежат на отнемане в полза на държавата.

На нарушителките, румънска и българска  гражданки, са  съставени актове по Валутния закон като им са иззети  по 520 евро за обезпечения на евентуални вземания по съставените актове.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст