Крупни парични суми, отнети в полза на държавата по дела, водени от РП – Сливница

Левове

Само за един ден, в резултат на сключените от Районна прокуратура – Сливница споразумения, в полза на държавата са били отнети 382 700 евро. Наказателните производства са били образувани от държавното обвинение срещу чужденци с двойно гражданство – турско и белгийско, за извършени от тях престъпления по чл. 251, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 10.07.2017 г., при влизане в страната през Митнически пункт Калотина, З. Бай и О. Екиджи не декларирали пренасяните от тях парични суми, съответно – 181 750 евро и 200 950 евро. С действията си те не изпълнили задължението си за деклариране на парични средства, с което нарушили разпоредбите на Валутния закон.

Сключените споразумения са били одобрени от съда и делата са приключили с наложени наказания от по пет месеца „лишаване от свобода“ с изпитателен тригодишен срок за всеки от подсъдимите.

Няколко дни по-късно Районната прокуратура в Сливница е постигнала споразумение и с А. Севинди, гражданин на Република Турция, извършил подобно престъпление. Той се е признал за виновен в това, че на 14.07.2017 г., при влизане от Република Сърбия в Република България, не декларирал 50 000 евро.

Съдът е одобрил сключеното споразумение, с което на подсъдимия е наложено наказание от пет месеца „лишаване от свобода“, чието изпълнение е отложено за срок от три години. Вещественото доказателство, предмет на престъплението – сумата от 50 000 лв., е била отнета в полза на държавата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст