ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Бареков: Десетки политици чакаха на опашка пред кабинета на Цветан Василев

Съдебна палата - Николай Бареков

За разлика от мен, десетки политици и държавни служители пред очите ми се редяха на опашка пред кабинета на Василев и се унижаваха да го чакат цели дни и нощи, за да ги приеме, макар и за 5 минути, но да си тръгнат ощастливени. Това заявява евродепутатът Николай Бареков в отворено писмо.

"Сред тези политици има много известни имена на членове на почти всички партии, членуващи в парламента, в това число както на патриотични партии, така и на БСП. Сигурен съм, че техните имена са сред 400-те свидетели на прокуратурата, но от "политическа коректност” са спестени. Това обаче не е коректност, това е срамно блюдолизнечене спрямо силните на деня", твърди той, като изтъква, че не повече от двама, трима са политическите лидери, които не са били на хранилката на КТБ.

"Без да коментирам компетентността и професионализма на прокурорите-космонавти, задавам следния въпрос – Кой е виновен и кой е невинен – този, който е имал трудови правоотношения като журналист с телевизия, която се оказва, че има връзка, макар и посредствена със собственика на банката КТБ, или тези политици, които са прибирали тлъсти рушвети в пликове и кашони, знаейки много добре от кого ги прибират и срещу какви услуги го правят?", пита Бареков.

"Превръщането ми в свидетел, благодарение на един хвърчащ лист от "халваджийски тефтер“, предоставен от партийната централа на РЗС и злополучният политик Яне Янев, даде поводи на "фабриките за фалшиви новини” да започнат свободни интерпретации по мой адрес. Целта е една и твърде прозрачна. Зад широкия гръб на "медийната звезда” Николай Бареков да се скрият всички виновници за грабежа на КТБ, а разграбването да продължи в следващите месеци с пълна сила", заявява още евродепутатът.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст