разстрел

Спешна среща беше свикана в МВР с началниците на столичните полицейски управления, съобщава БТВ.

Повод за извънредната среща са нападенията от последните два дни, в които в следобедните часове бяха брутално пребити майка и дъщеря ѝ и журналист от БНТ

Ръководството на министерството е решило да се противопостави срещу подобни дръзки прояви и да набележи мерки за повишаване на сигурността в София.

"Срещата беше продиктувана от случая в Борисовата градина. От огледа на местопрестъплението отидохме във ВМА, разговаряхме с пострадалия. Получихме допълни данни по отношение на този брутален и хулигански акт. Поставихме задачи на колегите, свързани с работата по контингента, който попада в профила, който получихме от пострадалия. Предстои много работа, тъй като това е едно безмотивно престъпление по хулигански подбуди най-вероятно. По никакъв начин пострадалия не е предизвикал тази агресия",  обяви, цитиран от БНТ, главният скеретар на МВР Младен Маринов.

 

 

Собственикът на фитнес център в Пловдив е застрелян тази сутрин около 09:00 часа. 

Престъплението е извършено в парк Лаута на т.нар. кучешка алея, в най-обраслата част. Там няма видеонаблюдение. Мъжът разхождал кучето си, когато бил прострелян, съобщава БГНЕС. 

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА СТРЕЛБАТА

Смъртоносен е бил изстрелът в гърдите му.

От полицията първоначално не потвърдиха самоличността на убития, по-късно заместник-окръжният прокурор Галин Георгиев каза, че вече я знаят, но отказа да съобщи името.

Потвърди само, че е на 43 години и е от Дупница, в Пловдив е имал бизнес, там е и живеел от 10 години.  

По непотвърдена информация инициалите на мъжа са Д.Б. "24 часа" пише, че става дума за Даниел Божилов. Той се е занимавал с търговия на фитнес уреди, имал и соларно студио. Прокуратурата определи бизнеса му като дребен. 

Две са основните версии – финансови задължения и дело на конкуренцията. 

МВР работи по случая. Местопрестъплението е отцепено, има полиция.

Информацията на полицията по случая е, че около 9:00 часа днес е получен сигнал

за смъртоносно прострелян мъж на алея в парк "Лаута" в Пловдив. За случая е уведомена Окръжна прокуратура – Пловдив. Образувано е досъдебно производство. Предприети са активни оперативни и издирвателни действия по изясняването на всички факти и обстоятелства около инцидента и самоличността на жертвата. 

Показно убийство в парка "Лаута" беше извършено преди 2 години.

Разстреляният бе Димитър Стоянов-Митьо Лудия, председател на бойна федерация. Той бил клиент на същия фитнес. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST