ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

разстрел

Спешна среща беше свикана в МВР с началниците на столичните полицейски управления, съобщава БТВ.

Повод за извънредната среща са нападенията от последните два дни, в които в следобедните часове бяха брутално пребити майка и дъщеря ѝ и журналист от БНТ

Ръководството на министерството е решило да се противопостави срещу подобни дръзки прояви и да набележи мерки за повишаване на сигурността в София.

"Срещата беше продиктувана от случая в Борисовата градина. От огледа на местопрестъплението отидохме във ВМА, разговаряхме с пострадалия. Получихме допълни данни по отношение на този брутален и хулигански акт. Поставихме задачи на колегите, свързани с работата по контингента, който попада в профила, който получихме от пострадалия. Предстои много работа, тъй като това е едно безмотивно престъпление по хулигански подбуди най-вероятно. По никакъв начин пострадалия не е предизвикал тази агресия",  обяви, цитиран от БНТ, главният скеретар на МВР Младен Маринов.

 

 

Собственикът на фитнес център в Пловдив е застрелян тази сутрин около 09:00 часа. 

Престъплението е извършено в парк Лаута на т.нар. кучешка алея, в най-обраслата част. Там няма видеонаблюдение. Мъжът разхождал кучето си, когато бил прострелян, съобщава БГНЕС. 

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА СТРЕЛБАТА

Смъртоносен е бил изстрелът в гърдите му.

От полицията първоначално не потвърдиха самоличността на убития, по-късно заместник-окръжният прокурор Галин Георгиев каза, че вече я знаят, но отказа да съобщи името.

Потвърди само, че е на 43 години и е от Дупница, в Пловдив е имал бизнес, там е и живеел от 10 години.  

По непотвърдена информация инициалите на мъжа са Д.Б. "24 часа" пише, че става дума за Даниел Божилов. Той се е занимавал с търговия на фитнес уреди, имал и соларно студио. Прокуратурата определи бизнеса му като дребен. 

Две са основните версии – финансови задължения и дело на конкуренцията. 

МВР работи по случая. Местопрестъплението е отцепено, има полиция.

Информацията на полицията по случая е, че около 9:00 часа днес е получен сигнал

за смъртоносно прострелян мъж на алея в парк "Лаута" в Пловдив. За случая е уведомена Окръжна прокуратура – Пловдив. Образувано е досъдебно производство. Предприети са активни оперативни и издирвателни действия по изясняването на всички факти и обстоятелства около инцидента и самоличността на жертвата. 

Показно убийство в парка "Лаута" беше извършено преди 2 години.

Разстреляният бе Димитър Стоянов-Митьо Лудия, председател на бойна федерация. Той бил клиент на същия фитнес. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст