В Стара Загора могат да се изградят четири индустриални зони

стара загора

Четири индустриални зони могат да се изградят в Стара Загора. Това показва проучване на Industry Watch, което беше обявено по време на кръгла маса на бизнеса от Старозагорски регион с участието на министъра на икономиката Емил Караниколов, кмета Живко Тодоров и областния управител Гергана Микова. 

"Създаването на модерна Индустриална зона в Стара Загора ще бъде механизъм за привличането на качествени инвестиции в региона". Това заяви  министърът на икономиката Емил Караниколов, който  участва в дискусия за индустриалното развитие на регион Стара Загора с представители на местната власт и  бизнеса.

Министърът на икономиката изтъкна, че развитието на индустриалните зони в България е много важен аспект от успешното стимулиране и привличане на инвестиции в страната ни и подобряването на бизнес средата.

По време на дискусията бяха обсъдени възможностите за изграждане на Индустриална зона в Стара Загора, както и гарантирането в дългосрочен план на квалифицирана работна ръка.

Министър Караниколов посочи, че Министерството на икономиката подкрепя  дуалната  форма на обучение като плавен преход от обучение към работа, доказал успеха си в страни като Швейцария, Австрия и Германия. Той подчерта, че това е един от начините за осигуряване на подходящи кадри за бизнеса и решаване на проблемите на пазара на труда.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст