Осъден 58-годишен мъж за хулигански действия в Съдебната палата

Всякакъв съд

 По споразумение на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден Георги С., на 58 г.,  за извършени хулигански действия – престъпление чл325, ал.2, вр. ал.1 от Наказателния кодекс.  Днес, 2 август 2017 г.,Районен съд – Стара Загора му наложи наказание от шест месеца „лишаване от свобода“ условно с изпитателен срок от три години.

На 21.04.2017 г. Георги С. се намирал в сградата на Съдебната палата в гр. Стара Загора, като имал искания за лична среща от негова страна с магистрати от Окръжна прокуратура и Окръжен съд – Стара Загора. Повод за тези настоявания на Георги С. бил извършен на 14.04.2017 г. спрямо него обиск и изземване по досъдебно производство по описа на Второ РУ на МВР – Стара Загора, водено за престъпление по чл.213а, ал.3,т.6 вр.ал.1 от Наказателния кодекс.

Недоволен от отказа на магистратите да изпълнят исканията му – незабавно да му бъдат върнати иззетите вещи и да му бъде заплатена парична сума като неустойка,  Георги С. нарушил обществения ред, както и нормалното функциониране на Регистратурата на Окръжен съд – Стара Загора, като викал, отправял закани, заплахи за уволнение, обидни и нецензурни реплики – „Комунистически боклук, парцал, смотла!“, „От понеделник да те няма! Пиши си молбичката, боклук комунистически! Смотла! Мръхла! Парцал! Уволнена си!“. Непристойното поведение и нееднократната намеса на служители на съдебната охрана наложили Георги С. да бъде принудително изведен от сградата, след което спрямо него е било образувано досъдебно производство. 

Съдебният акт на Районен съд – Стара Загора е влязъл в сила след споразумение и е окончателен.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст