ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Трезор

В четирите вида пенсионни фондове към 30.06.2017 г. се осигуряват 4 526 475 българи, което представлява ръст от 2.29 на  сто в сравнение с полугодието на миналата година. Две са дружествата, които държат почти половината от пазара (48.7%). Това са "Доверие" – 26.56%, и "Алианц България" – 22.14 на сто. В "Доверие" се осигуряват 1 202 411 души, а в "Алианц България" – 1 002 218.  От универсалните фондове най-многолюден е фондът на "Доверие" – дружеството е записало 986 045 души, което представлява 27.23% от всички, осигурени в най-масовия фонд на допълнителното пенсионно осигуряване. Компанията има най-много осигурени и в професионалния си фонд – там се управляват средствата на 69 104 души, което представлява 23.66% от всички осигурени.

 

НАП ще може да предоставя данъчноосигурителна информация на клиентите си, които притежават персонален идентификационен код (ПИК), и по телефона чрез кол-центъра си. На практика това означава, че гражданите и фирмите с ПИК ще могат да получават информация за своите данъчни и осигурителни задължения по още един начин, не само онлайн – с ПИК или електронен подпис и в офисите на агенцията, но и по телефона, след като се идентифицират със своя ПИК. Очаква се агенцията да въведе проверката за данъци и осигуровки по телефона в близките месеци.

 

Германският застрахователен концерн Allianz и британската застрахователна компания Liverpool Victoria се договориха за създаване на нов съвместен застраховател за британския застрахователен пазар. Новата компания ще работи под бранда LV. Тя ще е третата по големина във Великобритания с над 6 млн. клиенти и годишни приходи в размер на над 1.7 млрд. фунта. Allianz ще притежава дял от 49% в  съвместната компания, за които ще плати 500 млн. фунта, а към 2019 г. ще увеличи дела си до 69.9%, когато концернът ще плати 213 млн. фунта за допълнителните 20.9% дял.

 

В КФН е получена информация от колегите им от испанския надзор за предприемане на определени мерки за надзор по отношение на застрахователното дружество La Аlianza Еspañola S.A. de seguros. Пада забраната, при която компанията нямаше право да се разпорежда с недвижимото си имущество, ценни книжа, текущи или депозитни сметки, финансови активи или всяка друга собственост. Компанията обаче няма право да поема нови дългове, да отпуска заеми или да дава гаранции, както и да разпределя дивиденти. Остава мярката за специален надзор, състояща се в изискване спрямо дружеството да представи адекватни организационни, финансови или други мерки, да изчисли прогнозна оценка на своите резултати и да представи график за изпълнение.

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст