ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Данъчните запечатаха над 100 обекта по Северното Черноморие

плаж

Инспектори от Национална агенция по приходите извършиха през юли общо над 4400 проверки на търговски обекти по Северното Черноморие и съставиха 345 акта за административно нарушение.

Причините за нарушенията са обичайните – неиздаване на касови бележки и липса на касови апарати и липса на фискални устройства.  

Заради касовите бележки са издадени 100 заповеди за запечатване туристически обекти. Оказа се, че от проверени 100 хотела и къщи за гости  в 10 от тях е установено, че заплатените нощувки не се отчитат на фискалните устройства и на гостите не се издават касови бележки, а в две от къщите за гости са липсвали фискални устройства. За това нарушение хотелите са запечатани за срок от 7 дни.
 
Данъчните погнаха и търговците на риба по Северното Черноморие. Инспекторите установяват дали се отчитат реално извършените продажби на фискалните устройства в търговските обекти. В областния град вече са проверени рибна борса и шест магазина за риба като са съставени три акта за установена разлика в касовата наличност, посочва Красимир Павлов, старши експерт в звено "Комуникации".

През изминалия юли данъчните инспектори са извършили 230 проверки на търговски обекти в Добричка област и са съставили 14 акта за административно нарушение. Сред нарушителите е обект с просрочени данъчни задължения, които собственикът отказва доброволно да погаси, и касовата наличност е запорирана, информират от местната приходна администрация.

Проверките на приходната агенция по Северното Черноморие продължават, като се разширява обхватът на инспектираните обекти.

От НАП напомнят, че гражданите могат да подават сигнали за неиздаване на касови бележки и за други данъчни нарушения на телефона на НАП 0700 18 700.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст