ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Глобиха EVN с 1 милион лева

evn

КЕВР глоби EVN с 1 милион лева за нарушения. Това съобщи на днешното заседание на Комисията председателят Иван Иванов. Той припомни, че глобите, наложени на ЧЕЗ и Енерго-Про също са били на стойност 1 милион лева.

"Това е максимално възможно наказание съгласно Закона за енергетика. Комисията не намери достатъчно основания за отнемане на лицензията", допълни още Иванов. И съобщи, че EVN са обжалвали пред Административния съд в Пловдив, но глобата е потвърдена и влиза в държавния бюджет на страната.

Иван Иванов потвърди, че няма да се отнема лиценза на електроразпределителното дружество. Процедурата за отнемане на лицензите на трите електроразпределителни дружества започна през пролетта на 2014 г., когато Националната електрическа компания се оплака, че трите ЕРП-та са прихващали свои вземания от компанията, което е довело до влошаване на нейното състояние.

"Има нарушение от страна на EVN и дружеството е санкционирано с максималната предвидена глоба от 1 милион лева, съгласно административно-наказателните разпоредби на Закона за енергетиката“, обясни Иванов. И допълни, че до момента единствено EVN от трите електроразпределителни дружества е изпратило официално писмо до комисията, в което уведомява за сключено извънсъдебно решение с НЕК да върне прихванатите вземания.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст