ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Volkswagen ще вози играчите на Евро 2020, може би с електрически автомобили

Volkwagen

Германският производител на автомобили Volkswagen ще е новият официален превозвач на Европейското футболно първенство през 2020 г., съобщиха от компанията. Заедно с това тя ще използва случая, за да покаже новия си електрически автомобил I.D.

На Световното изложение в Париж, през октомври 2016 г., Volkswagen представи не само изцяло нова концепция за разбиране на бъдещето на марката и авто индустрията THINK NEW, но и чисто нов прототип с работното име I.D, който я въплъщава. Tози модел ще бъде първият от цяла флота 100% изцяло електрически задвижвани автомобили, базирани на изумително иновативна дизайн платформа. I.D. има мощност 125 kW и постига пробег между 400 и 600 километра с едно зареждане и технически му е заложено да се развие в напълно автономен автомобил през 2025 година. Дотогава Volkswagen ще продава по 1 милион електрически автомобили на година. Технологичната база на автомобила е известна като Modular Electric Drive Kit (MEB) и I.D. e първият й реален продукт.

Моделът представя и изцяло ново разбиране за интериорното пространството в един автомобил. Изживяването на потребителя в просторното пространство наречено Open Space е без прецедент.

I.D. излиза на пазара през 2020 г., но още сега дава възможност да надникнем как ще изглежда и модификацията от 2025 г., когато моделът ще предлага напълно автономно шофиране. Когато се включи режим "I.D. Pilot", мултифункционалният волан се прибира в пулта пред водача. I.D. може да получава пратки от куриери, ако собственикът не е на адрес, където може да ги получи.

Volkswagen наследява Hyundai като официален превозвач на турнира. Нейните автомобили и автобуси превозваха официалните представители и ВИП гостите по време на футболното състезание във Франция през 2016 година.

Европейското първенство по футбол 2020 (Championnat d“Europe de football 2020), наричано още Евро 2020, е 16-то Европейско първенство по футбол, организирано от УЕФА. То ще се проведе в тринадесет града в тринадесет различни европейски страни през лятото на 2020 година. Откриването ще е на 10 юни, а финалът – на 10 юли. В турнира ще участват 24 отбора, които в 51 срещи ще определят победителя. Португалия е шампионът, който ще защитава титлата си, след като спечели Евро изданието 2016-а.

Турнирът ще е едно "романтично" еднократно събитие в чест на 60-ия рожден ден на Европейското първенство по футбол. Победителят ще спечели правото да участва в Купата на конфедерациите, която предшества всяко Световно първенство.

Стадион "Уембли" в лондонското предградие Уембли ще бъде домакин на полуфиналите и финалът на турнира. Със своите 90 000 седящи места стадионът е вторият по големина в Европа след стадион "Ноу Камп" в Барселона и най-големият в света сред стадионите, на които всички места са покрити с козирка. Много хора го наричат с името Новия Уембли, за да го разграничат от стария стадион, намирал се на същото място и разрушен през 2003 година.

Предишният стадион "Уембли" (носил името "Стадион на империята") е едно от най-известните футболни съоръжения в света – често е наричан дори "Домът на футбола" (The Home of Football). На него са се провеждали редица събития от световно значение като финал на Световно първенство по футбол, финал на Европейско първенство, Летни олимпийски игри, както и рекордните шест финала за Купата на европейските шампиони.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст