ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Рейтингът на Меркел пада шест седмици преди изборите

меркел

Рейтингът на германския канцлер Ангела Меркел е спаднал с 10 процентни пункта шест седмици преди изборите, предаде Ройтерс.

Според публикувано днес изследване на агенция "Инфратест димап" 59 процента от избирателите смятат, че Меркел си върши работата добре, което е с 10 процента по-малко в сравнение с миналия месец. Тя изостава от финансовия министър Волфганг Шойбле, при когото също се отчита спад – от 1 пункт, но рейтингът му е 64 процента.

Подкрепата за основния й конкурент за канцлерския пост, лидера на Германската социалдемократическа партия Мартин Шулц, обаче е достигнал нова най-ниска стойност – 33 процента, което е спад с 4 пункта в сравнение с миналия месец.

По въпроса за дебатите и скандалите в Германия около автомобилната индустрия две трети от запитаните смятат, че германските политици показват твърде снизходително отношение към този сектор.

Около 49 процента от анкетираните отговарят, че искат следващото правителство на Германия да бъде съставено от  блока ХДС/ХСС.

Според проучването той има спад в подкрепата си от 1 пункт и тя вече е 39 процента, а ГСДП обратно, увеличава своята с 1 пункт, до 24 процента, но все още изостава доста.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст