ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ангелкова се държи като мутра, обвиниха плажуващи на “Корал”

ангелкова

Министърът на туризма Николина Ангелкова се държи мутренски, обвиниха плажуващи на "Корал" пред Би Ти Ви. Те смятат, че са атакувани, защото са подали сигнал за незаконни разрешителни за строеж.

"Както слушах отстрани коментарите, нападките и арогантното държание на Ангелкова, просто не успях да се сдържа и да кажа: Престанете да ни говорите с този подигравателен тон, ние не сме хора второ качество", коментира най-успешната българска тенисистка Мануела Малеева.

Тя коментира, че вчера съвсем случайно се е оказала на плажа и може би е изненадала министър Ангелкова с присъствието си. "Когато някой така се държи с мен, с това високомерие на човек, който знае, че властта е зад него, понякога ми е трудно да реагирам. Госпожа Ангелкова ме гледаше в очите и ми каза: Не ви вярвам, не ви вярвам за това, че сте тук без ток и без вода", разказа Малеева.

Вчера от Министерството на туризма обявиха, че заради безстопанственост и липса на заграждение ще бъдат санкционирани собствениците на частните имоти, разположени зад плаж Корал. Причината е, че при проверката на един от трите плажа за природосъобразен туризъм е било констатирано, че има каравани, разположени в терена на частна фирма, монтирани са и тоалетни. От министерство посочват и, че са открити нарушения, свързани с незаконното черпене на ток и вода.

"Ние сме обикновени хора, които обичаме природата в чистия й вид – без чадъри, хотели и застроени плажове. По тази причина бяхме в основата на сигнала за над 30 разрешения за строеж в района на Корал, коментира пред Би Ти Ви музикантът Васил Гюров. "Хората, които са издали незаконните разрешителни за строеж, не са преследвани, а ние сме преследвани за това, че сме сложили една тента или палатка. Пускат се също слухове, че крадем ток", допълни той.

Ангелкова отрече обвиненията и увери, че прави с колегите си проверки от сутрин до вечер по всички плажове и всички са равни пред закона. "Нито аз, нито колегите можем да си позволим подобно отношение, камо ли да обвиняваме някого", заяви тя и отново подчерта, че е установено незаконно използване на ток и вода. По думите й става все по-належащо да има регламент къде може да се къмпингува.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст