ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

И рибарите в Бургас излизат на протест

рибари

След собствениците на земи в района на Каварна, Шабла и Балчик, на протест излизат и рибари и представители на преработвателната индустрия в сектор рибарство. 

Причината е, че рибарите се чувстват ощетени от взетите решения от Министерство на земеделието и храните и Министерство на околната среда и водите. След мерките на министерството е 60-дневната забрана за улова на бяла мида, която ще бъде удължена до края на годината,  съобщиха от Асоциация на производителите на рибни продукти БГ ФИШ.

Според представители на бранша решенията са взети без да са взети предвид предложенията и коментарите от Асоциацията, както и без са оценени социалните и икономическите последици за хората от секторът и техните семейства. Те изтъкват, че независимо, че МС реши всички забрани по НАТУРА 2000 да се въвеждат след обсъждане със заинтересовани страни ден след това от земеделското министерство съобщили, че издават заповед за дългосрочна забрана за улов на "бяла мида".

Протестът е насрочен за 14 август, понеделник, от 9.00 часа пред сграда на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури в Бургас и ще продължи около 2 часа.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст