Великобритания няма да затваря границата с Ирландия след Брексит

ирландия граница

Великобритания не планира въвеждането на нови имиграционни проверки между Ирландия и Северна Ирландия след Брексит, обяви британското правителство. Според Лондон управлението на трудовия пазар ще му позволи да контролира миграцията.

Британските управляващи заявиха, че искат да поддържат Общата пътническа зона, която позволява свободно движение на британски и ирландски граждани между Великобритания и Република Ейре. 

Това означава да няма паспортни проверки за британски и ирландски граждани, които пътуват в рамките на Общата пътническа зона, и да няма въпрос за нови имиграционни проверки, провеждащи се между Северна Ирландия и Ирландия, пише в изявление на британското правителство, публикувано с позицията на Лондон в преговорния процес за Брексит.

Лондон обяви също, че окончателно споразумение за управлението на границата с Ирландия няма да бъде практично по време на първата фаза от преговорите, но че това не трябва да бави разговорите. От "Даунинг стрийт" обявиха, че искат подкрепа за това мирното споразумение за Северна Ирландия от 1998 г. да бъде записано в сделката за Брексит.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст