Иззеха множество културно-исторически ценности от иманяри в село Драгоево

иманяри

Полицейски служители от Велики Преслав намериха и иззеха множество културно-исторически ценности от три жилища в града и от частен дом в село Драгоево, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в Шумен. 

Претърсванията в жилищата са били предприети след получени сигнали. 

В ранните часове вчера полицейски служители предприели претърсване в дома на Д.Д. /67 г./ от Велики Преслав, след като получили сигнал, че притежава незаконно оръжие. В обитавано от него жилище на ул. "Девети септември" в село Драгоево е била намерена ловна пушка, 16-ти калибър, "Тула" /успоредка/ с един боеприпас в цевта. По време на претърсването са намерени и 278 предмета с културно-историческа стойност, които са иззети. Открити са и два металдетектора. 

Претърсване е направено и в дома на В.В. /63 г./ от Велики Преслав. В жилището му на ул. "Александър Стамболийски" са намерени и иззети писало, пет пръстена от бял метал, още един масивен пръстен, върхове от стрели, част от пръстен, три предмета с вид на монети, апликация от колан. 

По същото време, при проверка в имот на ул. "Илия Блъсков", обитаван от Р.А. /64 г./, във Велики Преслав са намерени 16 старинни монети, медальон, пръстен, и предмети с цилиндрични форми. 

Образувани са досъдебни производства.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст