Татяна Дончева: Управляващите и детето чудо с големите килограми са овладели съдебната система

Татяна Дончева

Правителството, опозицията и президентът правят това, което поиска главният прокурор Сотир Цацаров. Това каза в сутрешния блок на БТВ лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева. По думите й влиянието на главния прокурор е особено видно в последните 6 месеца.

"Вкараните изменения в НПК бяха приети в пълна тишина, посегателството на Бюрото за контрол на СРС и отношението към председателя на ВКС, който вече е подет и от Сметната палата. Натискът върху него да се оттегли продължава – той е чуждо тяло в концепцията на управляващите за контрола на съдебната система. Тези три неща показват, че управляващите и детето чудо с големите килограми са овладели съдебната система и я използват за унищожаването на своите бизнес и политически противници", заяви Дончева.

"Проментите в НПК са драстично погазващи правата на човека и истината.В този наказателен процес в ръцете на главния прокурор се дават ярки и драстични възможности за злоупотреби. Сегашната парламентарна опозиция не само, че не каза нищо по темата, но и отказва да сезира Конституционния съд", посочи лидерът на "Движение 21".

"Докато спите по време на лятото, врагът не спи – Цацаров организира президента, парламентарното мнозинство и опозицията, за да получи функции, с които да злоупотребява срещу гражданите", каза още Татяна Дончева.

Тя определи предложеното от БСП звено за антикорупция като "паралелно мини МВР". "Ефектът ще бъде нулев, защото там няма основното нещо – за да има ефективност в борбата срещу даден тип престъпления трябва да има държавен механизъм", категорична е Дончева.

"Държавна сигурност не бива да има следствени функции – така е било само при комунизма и фашизма", посочи тя.

ов

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст