Валери Симеонов: Държавата прави хора като Маргините назначени печеливши

министърът на туризма Николина Ангелкова откри първата работна среща с брашна днес. На нея присъстваха вицепремиерът Валери Симеонов и заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева

Дисциплиниращият ефект от Акция "Тишина" през почивните дни е налице. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов пред Нова телевизия.

Повод за коментара му са реакциите срещу нощни проверки, при които той инспектира редица заведения в курорта "Слънчев бряг" заради шумната музика. Вчера там се проведе протест на диджеи, бармани и други хора от персонала на заведенията. Според бранша това е лош сигнал за туристите, който ще доведе до отлив на клиенти и ще провали бизнеса им. Недоволството е от начина, по който се извършват проверките. Според протестиращите Слънчев бряг е място за забавления, а не е за хора от трета възраст. Те настояват за оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

"Сам участвах в проверките, защото законът не позволява на институциите да приложат крайни мерки. При издадени 89 акта за затваряне на заведения, в Бургаския административен съд, отпадат 80 от тях. В бар "Оксижен" става дума за най-малко 20 предупредителни протокола и над 18 наказателни постановления за шум, които не се спазват. Те продължават да скандализират", обясни Симеонов.

Вицепремиерът беше категоричен, че институциите вършат добра работа. Той добави, че само на територията на Бургаска и Варненска област работят над 100 екипа, които денонощно извършват проверки от всякакъв вид: "Този сезон няма нито едно стомашно-чревно заболяване и натравяне с храна. Не е затварян нито един плаж". 

"Във всяко едно от заведенията има по един собственик, който си мисли, че е над закона. Това е в манталитета на българина. Има заведения, които са недосегаеми", смята Симеонов. 

Според него протестите и призивите за оставката му след Акция "Тишина" са организирани именно от хора, които нарушават закона, и допълни: "Няма как Бойко Борисов да спре Валери или Валери да спре Бойко Борисов, когато и двамата спазват закона". 

"Кой клати държавата през туризма? Наематели и концесионери на плажове като братята Маргини, Радо Слънцето. Тези хора са свикнали да печелят на гърба на другите. Не е нормално да дадеш концесия за 20 години на плаж. Ние ги правим назначени печеливши", изтъкна той. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст