Борисов за протестите в “Слънчев бряг”: Това е демокрацията

Министерски съвет Бойко Борисов

Това е демокрацията, законът трябва да се спазва и ние го спазваме. Това каза по повод протестите в "Слънчев бряг" премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Бургас.

През уикенда хотелиери и собственици на заведения в курорта отново планират да излязат по улиците. Те са недоволни от проверките, инициирани от вицепремиера Валери Симеонов.

Преди седмица Симеонов отне техниката за озвучаване на две от най-оборотните заведения в "Слънчев бряг" – "Бедруум" и "Оксижън". Той обясни, че срещу тези дискотеки е имало множество оплаквания от непрекъснат шум през нощта. От своя страна Борисов подкрепи действията на своя заместник. Според премиера Валери Симеонов не е надхвърлил правомощията си.

На 16 август стотици хора се събраха в черноморския курорт "Слънчев бряг", за да изкажат недоволството си от действията на Симеонов. Те поискаха неговата оставка.

В отговор вицепремиерът разясни, че протестиращите са организирани от техни шефове – собственици на заведения, които обаче в по-голямата си част били представители на ъндърграунда.

По думите му българските хотели в "Слънчев бряг" изплащат 12 млн. лева годишно в компенсации на туристи, които не могат да почиват от незаконен шум.

"Пълен абсурд е фактът, че на фона на компенсациите за 12 милиона, от всички концесии на плажове, българският държавен бюджет печели 8 милиона лева годишно", твърди Симеонов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст