Фирмата, която ремонтира „Дондуков”, отрече да се работи некачествено

ремонт

Фирмата, която ремонтира столичния булевард „Дондуков”, отрече да се работи некачествено. Повод за коментара е сигнал от неправителствената организация „Спаси София”. "По всичко личи, че ремонтът на булевард „Дондуков” ще влезе в историята като един от най-лошите ремонти, изпълнявани в София през годините. Работниците на любимата на общината фирма „Трейс”, печелеща поръчка след поръчка, въпреки безобразната липса на качество, надминават себе си, решени да оставят двете си леви ръце", се казва в разпространената от организацията позиция. 

"Работи се по правилата. Фугите между паветата са големи заради различния им размер, а единственият начин да се положат е с пясък" ,обясни  инж. Галин Йонев пред Би Ти Ви. 

Борис Бонев, представител на организацията, заяви, че общината не е спазила обещанията си. Например паветата да са с битумна смес, а не да се изсипват тонове пясък и трамвайните релси да имат по-добра шумоизолация. Третото обещание беше за качествено строителство, каза той и даде пример за обратното с разпадащи се замаски, фуги между паветата и лоша изолация на релсите.

Снимка: Би Ти Ви

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст