Окръжната прокуратура в Бургас атакува наредбата на Община Несебър за музиката в заведенията

Слънчев бряг

Окръжната прокуратура в Бургас атакува наредбата на Община Несебър за използването на музика и озвучителна техника в заведенията за хранене и развлечение, съобщиха от прокуратурата.

Вчера Окръжна прокуратура – Бургас внесе в Административен съд – Бургас протест против разпоредбата на чл.3 ал.1 от „Наредба №1 за осигуряване на обществения ред, спокойствието и сигурността на гражданите, за опазване на общинската собственост и околната среда, за безопасност на движението на територията на община Несебър”.

Атакуваната разпоредба гласи следното:

„Забранява се ползването на жива музика и озвучителна техника в заведенията за хранене и развлечение без необходимата шумоизолация, както и в откритите в непосредствена близост до жилищни сгради и хотелски комплекси.
– от месец октомври до месец април включително – след 22,00 часа до 07,00 часа;
– от месец май до месец септември включително –след 24,00 часа до 07 ,00 часа.“

Тази разпоредба е в противоречие с чл. 16а ал.2 от Закон за защита от шума в околната среда, според който „Не се допуска озвучаването на открити площи на заведения за хранене и развлечения, разположени в жилищни зони и курорти, за времето между 23,00 и 7,00.“

Предвид съществуващото противоречие Окръжна прокуратура-Бургас е сезирала Административен съд-Бургас да отмени горепосочената разпоредба на чл. 3 ал.1 от Наредбата, като незаконосъобразна.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст