“Дейли Мейл”: В България започна война с пияните и шумни туристи

слънчев бряг британски туристи

Беше се превърнала в мека за британските любители на евтиния алкохол и шумните партита на плажа. Но сега вече България не е това мечтано място за тях, тъй като местната власт започна "война с шума", заради която дори се стигна до отменянето на музикален фестивал. Това се посочва статия в британския таблоид "Дейли Мейл", посветена на акциите на вицепремиера Валери Симеонов в Слънчев бряг.

Преди седмица, придружен с полиция, той провери в ранните часове на деня колко е шумно около някои от най-големите заведения в курорта.  Заради акцията на Симеонов музиката в едно от заведение беше спряна, а от диджея на друго беше отнет лаптопа и част от техниката. Това предизвика остра реакция сред част от клиентите на клубовете

Британското издание отделя внимание на публикацията на Симеонов в профила му във Фейсбук, където той написа, че в страната има "беззаконие и вакханалия, терор на тарикатите над нормалните туристи и граждани". "Така ще привлечем по-платежоспособни туристи и ще имаме по-качествен ръст на туризма", пояснява той.

България, която беше посетена от 281 хил. британци миналата година, не е единствената страна, която се опитва да се отърве от шумните британски любители на евтините забавления, отбелязва вестникът.. И допълва, че през юни се е появила снимка на британски туристи в Майорка. Те били голи, лежали пияни на улицата и прегръщали секс кукли. Тогава местната полиция се оплака от постоянното лошо поведение на посетителите от Обединеното кралство.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст