Нападателят във Финландия е 18-годишен мароканец

турку

Финландската полиция съобщи, че разследва нападението с нож в град Турку като престъпления, свързано с тероризъм и че заподозреният е 18-годишен мароканец, предадоха Ройтерс и Франс прес.

В атаката бяха убити двама и ранени осем души, сочат нови данни на полицията. Трима от ранените са в тежко състояние. Двамата убити са финландски граждани, а между ранените има двама шведи и италианец.

Полицията арестува петима души за атентата в Турку. Заподозрените са заловени в апартамент в града.

Полицаи стреляха и раниха основния заподозрян още вчера,18 август. Той беше арестуван минути след атентата на площада в Турку. Двама души бяха убити, а ранените са 8.

"Имаме шестима заподозрени, основния заподозрян и още пет души", каза пред АФП Маркус Лайн от Националното бюро за разследване на Финландия. "Разследваме участието на другите пет души, но все още не сме сигурни дали имат нещо общо с атаката …Предстоят разпити,  петимата са били в контакт с основния заподозрян", обясни Лайн .

Заподозряният в нападението на площада в момента се намира в интензивно отделение на местна болница заради огнестрелна рана.

Мотивът за атаката все още не е известен и полицията не потвърждава съмненията, че атентатът е свързан с терористична организация.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст