Хилари Клинтън повече няма да се кандидатира за политически постове

хилари клинтън

Бившият държавен секретар и кандидат за президент на САЩ Хилари Клинтън обяви, че не възнамерява повече да се кандидатира за политически постове. По думите й обаче тя ще остане ангажирана в политиката

Бившата първа дама посочи, че няма да се стреми към президентската номинация на демократите през 2020 г., но няма да се откаже от политиката, защото смята, че бъдещето на страната е заложено на карта.

В интервю за "Си Би Ес" Клинтън представи новата си книга –  "Какво се случи", в която анализира предизборната кампания и загубата от Доналд Тръмп. В нея тя разказва за основните моменти от кампанията, включително за решението на тогавашния директор на ЦРУ Джеймс Коми да поднови разследването за личния й сървър за имейли, докато беше държавен секретар, което според нея й е струвало изборите. Клинтън признава също, че е водила кампанията си по начин, който не е отговарял на настроенията в страната.

"Разбирах, че има много гневни американци заради финансовата криза, имаше и много омраза. Знаех това. Но вярвах, че е мой дълг да опитам да предложа решения, а не да го раздувам", каза Клинтън, цитирана от БТА. Тя отчита това като грешка, защото "явно хората очакваха от мен да споделя гнева им".

Хилари Клинтън заяви, че Тръмп, бивша реалити звезда, е признал, че да си президент е по-тежко, отколкото си е мислил, че ще бъде. "Така е, защото това не е шоу. А реалност", добави Клинтън.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст