Как откраднаха ключовете на коли за 200 000 лв.

Обир

Маскирани разбиха офиса на автокъщата на бизнесмена и политик от Дупница Вергил Кацов и за 2 минути задигнаха ключовете на 15 луксозни автомобила – БМВ и „Мерцедес”. Кражбата е извършена около 3 часа сутринта в петък. Автокъщата, която се намира на главен път Е-79 край дупнишкото село Джерман, се охранява със СОТ, има и няколко видеокамери, които са заснели двама души с маски и ръкавици да нахлуват в офиса.

Стойността на автомобилите, чиито ключове са откраднали, е около 200 000 лв, пише Струма.

„Видеокамерите са заснели как около 3 часа сутринта пред автокъщата спрял автомобил, фаровете му не били загасени, двигателят е работил. Двама мъже с качулки и ръкавици с щанги са разбили вратата на офиса. Влезли са вътре, разбили са касата, но в нея не оставяме оборотни средства, и са задигнали ключовете на 15 автомобила с марки БМВ и „Мерцедес”, които са на цени от от 10 до 20 000 лв. Сега търся вариант да предотвратя кражби на автомобилите, на които са откраднати ключовете”, заяви вчера собственикът на обраната автокъща Вергил Кацов.

„Въпреки охранителните мерки, видеонаблюдение и СОТ крадците са успели да влязат в автокъщата. От охранителната фирма са пристигнали на 10-ата минута, но взломяването на офиса и кражбата са станали за 2 мин., сочат записите от камерата. Ударът явно е подготвен предварително. Всичко е прецизирано с хирургична точност. Крадците са наблюдавали автокъщата, преди да извършат обира”, заяви Вергил Кацов, който е председател на Сдружението на автотърговците в Дупница.

Той е един от първите, захванали се с продажба на автомобили втора ръка в града. Лидер е на партия БЗНС „Народен съюз“ в Дупница. Беше кандидат за депутат на последните избори за народни представители.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст