Трима са привлечени като обвиняеми за грабеж на голяма сума в Свиленград

Всякакъв съд

Окръжната прокуратура в Хасково е привлякла като обвиняеми Николай Б. /29 г./, Христо Х. /28 г./ и Митко М. /20 г./ за грабеж, съобщи пресцентърът на Пловдивската апелативна прокуратура. Тримата са действали в предварителен сговор за извършване на престъплението.

До момента е установено, че в Свиленград, на 20 май т.г., през нощта, прибиращи се в дома си мъж и жена били нападнати от непознати. Нападателите използвали електрошокова палка, за да ги приведат в безпомощно състояние, след което им отнели голяма сума и избягали.
Полицията веднага започнала следствени и оперативно-издирвателни действия за установяване на извършителите под ръководството на Окръжната прокуратура – Хасково. Направени са огледи, разпитани са десетки свидетели, проверени са записи от охранителни камери. В началото на месеца авторите на тежкото криминално престъпление са разкрити от екип криминалисти при ОД на МВР – Хасково.

По искане на Окръжната прокуратура съдът е наложил мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Николай Б., а другите двама обвиняеми са с мярка "домашен арест" по друго дело. Разследването продължава.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст