Валери Симеонов: Плажът е територия на беззаконието

Валери Симеонов

Вицепремиерът Валери Симеонов не спести критиките си към Министерството на туризма. Той упрекна ведомството заради политиката по отношение на концесиите на плажовете и за преместваемите търговски обекти. Според него те приличали на бежански лагери.

По думите му в Слънчев бряг за една такава барака се дава за 15-20 хил. лева, които се давали от търговеца на концесионера на плажа. Затова концепцията за отдаването на плажовете на концесия била тотално сбъркана. "Първо го разрешава законът, второ – това става с подписа на главния архитект на общината, но съгласуването става с Министерството на туризма", уточни Симеонов. И добави, че щом имало съгласуване от туристическото министерство, нямало главен архитект, който да не позволи поставянето на преместваем обект.

"Дали ще продължим да рушим туризма с актове на министерството", попита вицепремиерът, според когото държавата получавала годишно по 8 млн. лева от концесиите на всички плажове, а по негови лични изчисления концесионерите реализирали може би десетократно по-голяма печалба..

"Плажът е територия на беззаконието. Територия на кражбите", смята Валери Симеонов. Според него е по-добре страната "да пусне тези плажове безплатно с по-ниски цени на шезлонгите и чадърите".

Вицепремиерът Валери Симеонов добави, че трябва да се промени моделът на собственост в националните курорти по Черноморието. Именно затова той планирал държавната собственост в тези курорти като ВиК мрежа и алеи да се прехвърли на съответната община. Така по думите му щяло да има повече грижа от стана на местната власт за инфраструктурата и да се премахнат условията за корупционни сделки.

Симеонов поясни, че от местната администрация са дали свое "за" Слънчев бряг да бъде прехвърлен на община Несебър.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст