Фандъкова глоби “Пътища и съоръжения” заради некачествен ремонт

„София - Европейска столица на спорта" за 2018 г. Йорданка Фандъкова

Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че фирмата "Пътища и съоръжения" ще бъде глобена със 130 хил. лева заради некачествено положен асфалт по булевардите "Шипченски проход" и "Асен Йорданов".

"До този момент няма да им бъдат признати работи на стойност 553 хил. лева", обясни столичният градоначалник. По думите й общината няма да плати докато фирмата не положи качествено асфалта. "Санкциите са сериозни, но ще настоявам фирмата да си свърши работата, за да можем да пуснем движението и там, както бяхме поели ангажимент", подчерта Фандъкова.

Кметът на София увери, че за 15 септември ще бъдат отворени няколко участъка от булевард "Княз Ал. Дондуков". Става дума за района от улица "Сердика" до улица "Раковски" и участъкът от "Кракра" до "Васил Левски".

"Там ще имаме известно облекчаване на движението. Ще трябва да проявим търпение, за да приключим проекта. Срокът, за който получих уверение, че ще могат да се справят, е до края на октомври. Срокът по договора е по-късен", поясни Фандъкова.

Тя уточни, че заради промяната в настилката и заповедта на Министерството на културата се наложило ремонтът да бъде по-дълъг.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст