Проблемите в образованието събират в София български и европейски политици

МОЛ ПарадайзРеформаторски блок откриване на предизборна кампанияСветослав Малинов

Четирима евродепутати от групата на "Европейската народна партия" (ЕНП) ще посетят София през следващата седмица, за да обсъдят във формат кръгла маса политиката на България и ЕС в сферата на образованието, младежта и културата.

В столицата ще гостуват Богдан Анджей Здройевски (ЕНП, Полша), Богдан Брунон Вента (ЕНП, Полша) и Сабине Ферхайен (ЕНП, Германия). Страната ни пък ще бъде представена от евродепутатът Светослав Малинов и Момчил Неков (ПЕС). 

В обсъждането ще се включат министърът на образованието Красимир Вълчев, спортният министър Красен Кралев, както и министърът на културата Боил Банов.

Очаква се в дискусията да участват също народни представители от ресорните комисии в Народното събрание, представители на националните координатори на програмата "Еразъм" в България, неправителствени организации и студенти.

Целта на събитието е да бъде направена равносметка на програмата "Еразъм" и да се очертаят бъдещите ѝ промени, да се обсъди предстоящата реформа на Европейската младежка стратегия и по-доброто включване на културата в Многогодишната финансова рамка на ЕС след 2020 г., както и в новия Работен план за култура 2019-2022 г.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст