Шефката на Фонда за лечение на деца уволнена заради външен натиск?

тинка троева

Директорът на Център "Фонд за лечение на деца" (ЦФЛД) д-р Тинка Троева е поискала от министъра на здравеопазването проф. Николай Петров обяснение за мотивите, с които тя е освободена от поста. Тя е получила заповедта си вчера, но е отказала да я подпише, докато не бъдат изяснени обстоятелствата по случая.

Троева оглавява Фонда от едва няколко месеца, след като предишния шеф проф. Владимир Пилософ го напусна по искане на служебния здравен министър Илко Семерджиев.

Пенка Георгиева от Обществения съвет на Фонда за лечение на деца заяви пред БНР, че здравното министерство няма забележки към работата на д-р Троева и допусна, че уволнението ѝ може да се дължи на външен натиск: 

"Тази информация подадоха служители, които са близки в тези среди. Моето изрично питане беше – това лично решение ли е, или идеята, натискът, крайното решение идват от министъра? Казаха, че има някакъв натиск. Каква е причината, нека да се разбере, защото, ако е така, не може по политически причини да се играе с живота и здравето на децата", посочи тя.

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст