ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Безплатна правна информация за гражданите в добричката библиотека „Дора Габе”

Темида

Нова услуга – безплатна правна информация, предоставя вече Регионална библиотека „Дора Габе” в Добрич. Всеки посетител ще има възможност да получи такава информация по правни въпроси или казуси, които му се налага да решава в ежедневието си, съобщиха от културната институция. Новата услуга се реализира благодарение на сътрудничеството на библиотеката с Правната клиника към Юридическия факултет на УНСС и Фондация „Глобални библиотеки – България”,  с финансовата подкрепа на Посолството на САЩ в България, сочи БНР.

Как да Ви признаят трудов и/или осигурителен стаж, ако сте работили в чужбина? Какво да направите ако бездомни кучета ви нахапят на улицата? Ако сте пенсионер, работодателят длъжен ли е да удържа вноските за осигуряване? Това са част от примерните въпроси и теми, по които посетителите могат да получат необходимата им информация, посочват от библиотека „Дора Габе”.

Гражданите могат да задават своите правни въпроси на emailinfocenter@libdobrich.bg, както и на място в библиотечния  Център за информация и справочно-библиографско обслужване. След като веднъж бъде получен от служителите на библиотеката, въпросът се предоставя на Правната клиника в УНСС.

Организаторите  гарантират запазване на конфиденциалността на предоставяната от гражданите информация.В рамките на три работни дни след постъпване на запитването, на предварително посочен имейл или на място в библиотеката, гражданинът получава съвет как да реши своя правен казус: самостоятелно, чрез адвокатска услуга, чрез безвъзмездна правна помощ или по друг начин.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст