ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Извънредно изслушване на кандидата за НОИ

ивайло иванов

Парламентът ще заседава извънредно на 19 септември. В програмата бяха вписани изборът на нов управител на Националния осигурителен институт (НОИ), както и отложеният петъчен парламентарен контрол. По предложение на председателя на Народното събрание Димитър Главчев пленарното заседание ще започне от 13.00 и ще продължи до 18.00 часа. В това време депутатите ще изслушат и единствения кандидат за шефския стол в НОИ – Ивайло Иванов. Бившият заместник-министър на труда и социалната политика бе номиниран за поста от парламентарната група на ГЕРБ и подкрепен от председателя на "Обединени патриоти" Волен Сидеров.

До това предложение се стигна, след като предишният управител на осигурителния институт Бисер Петков беше назначен за социален министър в третото правителство на Бойко Борисов. Така Иванов ще довърши мандата на Петков, който изтича през 2020 година.

Ивайло Иванов работи в държавната администрация от 2003-а, когато става заместник-директор на Агенцията за социално подпомагане. От 2009-а до юни 2016-а е изпълнителен директор на агенцията. После става заместник-министър на труда и социалната политика, след като на министерското кресло седна Зорница Русинова от ГЕРБ, която пък наследи Ивайло Калфин във второто правителство на Борисов. Иванов вече е бил в надзора на Националния осигурителен институт през 2012-а.

Позицията си до края на мандата ще запази и подуправителката на НОИ Весела Караиванова. Тя бе избрана през 2011-а и преизбрана през миналата година.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст