ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Общините получават още 213 млн.лева за ремонти на училища

УчилищаУченици

Общините ще получат допълнителен ресурс от 213 милиона лева за образователната инфраструктура. Това обяви във Велико Търново зам.-министърът на регионалното развитие Търново Деница Николова. 

Средствата ще обезпечат проектите за ремонти на училища, детски градини и ясли на 22 общини. Срокът за изпълнението им е до 3 години. След отчитането на изпълнението на дейностите през 2023 година, 70 процента от общинската образователна база ще бъде подновена.

"С договарянето на допълнителните средства, общият размер на финансирането по Оперативна програма "Региони в растеж" за ремонти в образователната инфраструктура ще достигне до 563 милиона лева. Средствата са предвидени както за общински, така и за държавни обекти", обясни Николова..

В Община Велико Търново ще бъдат ремонтирани шест учебни заведения – три училища и три детски градина на обща стойност над 8 милиона лева, осигурени от допълнителното финансиране. Ремонтите предвиждат обновяване на сградите и училищните дворове и съоръжения, а където е необходимо и доставяне на допълнително оборудване. 
 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст