ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Съдът пусна иманярите на свобода срещу смешна гаранция от по 500 лева

Всякакъв съд

Апелативният съд в Бургас пусна иманярите Здравко Ковачев, Стоян Мечечиев и Кирил Желев на свобода срещу смешната гаранция от по 500 лева. Магистратите потвърдиха решението на първоинстанционния съд – Ямболския окръжен съд от миналата седмица, с което се изплюха върху акцията на МВР и работата на всички полицаи по случая.

Прокурор Милена Досева в съдебно заседание настоя гаранция да се увеличи многократно за Здравко Ковачев и Стоян Мечечиев, а Кирил Желев да остане в ареста, тъй като по време на залавянето му в притежание на монетите той изтърпявал условната си присъда за същото престъпление от преди години, но искането бе отхвърлено от апелативните магистрати.

Интересен акцент от разглеждането на мярката бе фактът, че защитата на Здравко Ковачев заяви, че младежът правел проучване за докторантурата си относно трафикът на културно-исторически ценности на черния пазар.

Той се бил свързал с Кирил Желев, който пък от своя страна бил закупил наскоро всичките екземпляри – общо около 1000 на брой за сумата от 100 лева и знаел, че били фалшификати. Именно по време на транзакцията между тримата те били спипани от полицаите.

„Мислех, че монетите са фалшиви”, оправда се Кирил Желев. Той бе рязко скастрен от съдията, който го попита защо след като е осъждан за същото деяние преди години, изобщо се доближава до такава стока въпреки че е фалшива. „Ами ако не са фалшиви монетите какво става?”, риторичен бе магистратът.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст