ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Тони Златков лично дал парите и помолил МВР да не го следи

Тони Златков

"Просто ги хвърлих от един мост както ми беше наредено", коментира Тони Златков за парите от откупа на Андриан. "Възстановяваме се постепенно след огромния шок", това обясни бащата на отвлечения Адриан пред bTV. Момчето също се възстановявало плавно.

Благодарение на помощта на приятели и партньори, Златков успял да събере сумата за около 4-5 дни. По негови думи имало и изисквания в какви банкноти да бъдат предадени парите. Той лично помолил МВР да не го следят.

Тони Златков обясни за първия момент, когато са видели момчето – "Беше много дезориентиран, когато се прибра и страшно стресиран. Прегръщахме го, радвахме се, бяхме безкрайно щастливи и разбира се притеснени какво му се е случило. Той е добър, нормален млад човек, които е тръгнал по своя път на развитие. Той е изключително силен и уравновесен. Но никога не е попадал в такава ситуация", обясни за Адриан баща му. Тони Златков няма представа дали похитителите са разговаряли със сина му.

15 мин. след като Адриан тръгнал за работа, излязъл и баща му, сутринта вкъщи имали оперативка. "На 500 м. видях колата отворена, тогава разбрах, че нещо лошо се е случило. Търсих го по телефона, но телефонът му беше в колата", спомня си Тони Златков. "На следващия ден получих сигнал чрез смс", коментира Златков и добави, че комуникацията между него и похитителите била само чрез съобщения.

10 мин след като видял празната кола на сина си, Тони Златков звъннал на телефон 112 и тръгнал към полицейското управление.

Нямало заплахи, че синът му ще бъде убит. По мнение на Тони Златков и похитителите са избягвали допълнително драматизиране. На въпрос дали хората, с които си е комуникирал са били грамотни и културни, Златков отговори, че съобщенията били възпитани.

Златков не можел и не искал да навлиза в детайли. "Детайлите са неправилна и опасна зона, която аз не бих искал да коментирам", обясни бизнесменът. Той обясни, че е поддържал връзка с МВР през цялото време. По думите му никой не може да изолира полицията. Тони Златков не назова сумата, която е платил като откуп за живота на сина си. "Въобще не сме спали, не сме се хранили – най-големия кошмар в нашия живот", призна Златков. Тези дни са били за събирането на парите, потвърди той.

"Не смятам, че под никаква форма нашите бизнес действия са застрашавали нечии бизнес интереси", каза Златков пред телевизията и допълни, че не мисли, че някоя друга фирма, която иска по-голям дял, би тръгнала по такъв начин да се справя.

За палежите на автопарка му през април, Златков подозирал техен длъжник. Той обмислял дали палежа не е подготовка, за да може да се тръгне в друга посока. "Никога не съм си помислил, че някой може да ми отмъщава с отвличането на Адриан", казва той.

Той обясни, че преди отвличането на сина му никой от семейството му, никога не се е притесявали за живота си и никога не са имали охрана. "Вече имаме охрана", обясни обаче бизнесменът.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст