ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Учредена е Асоциация на стартиращите предприятия

стартиращи предприятия

Министерството  на икономиката бе домакин на учредяването на Сдружение "Национално представителство на българската стартъп предприемаческа общност".

Представителят на министъра на икономиката заяви, че предприемачеството и стартъп общността са сред приоритетите за икономиката на страната ни. Той подчерта, че след учредяването на асоциацията, интересите на стартъп общността ще бъдат по-добре представени и защитени, чрез включването им в различните консултативни и управителни органи към отделните структури на изпълнителната власт. Ганчев изтъкна, че едно от най – сериозните предизвикателства пред стартиращите фирми е достъпа до финансиране. Той допълни, че Министерството на икономиката управлява както Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, по която за 2017 г. са предвидени над 70 млн. лв. безвъзмездни средства за стартиращи компании, така и ресурсите на Българска банка за развитие, с които също ще подкрепя жизнеспособни идеи на новорегистрирани дружества.

На срещата присъстваха 35 представители от над 20 предприемачески организации, включващи НПО, споделени работни пространства, инвестиционни фондове и други. Учредителите изтъкнаха намерението си след учредяването на сдружението оргнизацията да се разсрастне максимално бързо като в нея се очаква да бъде включено широко представителство на предприемачески организации и стартиращи компании.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст