ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Водят се преговори за производство на кораби за Куба

караниколов

Считам, че между България и Куба съществуват редица начини за взаимноизгодно сътрудничество в много области, в синхрон с членството на България в Европейския съюз и членството на Куба в Асоциацията за латиноамериканска интеграция, заяви министърът на икономиката Емил Караниколов на среща с посланик Педро Пабло Сан Хорхе.

Караниколов допълни, че се надява в рамките на добрите двустранни отношения да се набележат и реализират конкретни инициативи за увеличаване на взаимната търговия, инвестиции и осъществяването на съвместни проекти в области от общ интерес.

На срещата бяха обсъдени още и възможността кубинската страна да закупи кораби и други плавателни съдове от български производители, както и вариантите пред българските фирми от млекопреработвателната и консервната индустрия да стъпят на кубинския пазар.

"Кубинската страна активно изследва начините за засилване на икономическото и външнотърговското сътрудничество с България", заяви кубинският посланик. 

През първите пет месеца на 2017 г. данните на митническата статистика показват, че двустранният стокообмен между България и Куба се увеличава с 20.47% спрямо същия период на миналата година, възлизайки на 1.53 млн. щ.д.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст