ЧЕЗ очаква сериозен инвеститор за активите в България

Карел Крал регионален мениджър на ЧЕЗ

Очакваме сериозен инвеститор за активите ни в България. Това каза регионалният мениджър за ЧЕЗ България Карел Крал пред журналисти.

Коментарът му бе във връзка с изявление на енергийния министър Теменужка Петкова от началото на седмицата, в който тя посочи, че преговорите за продажбата на ЧЕЗ България са прекратени.

Крал обясни, че разговорите продължават, но не уточни нито условията, нито цената, за която преговарят в централата, както и кои са потенциалните купувачи, с които се водят преговорите.

Регионалният мениджър на чешкото дружество призна, че са си поставили срок до края на септември, за да се уверят, че получените оферти за покупка са наистина сериозни. Този срок обаче може да бъде удължен в хода на разговорите, допълни още Крал.

Той беше категоричен, че в ЧЕЗ България са готови и на двата варианта – продажба или оставане в страната, и припомни, че процедурата беше стартирана след интерес от потенциални купувачи, а не по искане на компанията.

ЧЕЗ влезе в България след приватизацията на трите електроразпределителни и електроснабдителни дружества в Западна България през 2004 г. Тогава цената, която беше платена бе 281,5 млн. евро.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст