РП – Севлиево постигна осъдителна присъда за жена, нанесла побой на учителка

съд севлиево

28-годишна жена, нанесла побой на учителка е осъдена на десет месеца лишаване от свобода, което на основание чл.66 от НК е отложено с изпитателен срок от три години. Съдът е уважил и предявения граждански иск в размер на 2000 лева.

Румена М. е призната за виновна за това, че на 06.01.2016 г., около 10.05 часа, в гр. Севлиево, в класна стая на 2 “а“ клас и в коридор на СОУ „Васил Левски“, чрез удари и драскане с ръце в областта на главата и лицето, причинила лека телесна повреда на Емилия К. – старши учител, при и по повод изпълнение на службата и функциите й – престъпление по чл. 131 ал. 2, вр. чл. 130 ал. 1 от НК.

Пострадалата е начален учител и класен ръководител, като преподавала и английски език. На 06.01.2016 г. преди началото на третия учебен час, учителката влязла в 2 а клас, където се срещнала с класния ръководител на този клас. В този момент една от ученичките – дъщеря на обвиняемата помолила да бъде освободена, за да отиде до дома си да се преобуе, понеже си била измокрила краката. Двете учителки преценили, че не е необходимо, понеже детето вече се било преобуло с екипа си за физическо възпитание, а и нямало възрастен негов роднина, който да го придружи до дома му. По време на учебния час, ученичката се опитала да се свърже по мобилния си телефон с майка си. Учителката преценила, че използвайки в час мобилният си телефон, ученичката пречи на провеждането на учебните занимания и вземала телефона, но телефонът продължил да звъни. Учителката отговорила на едно от позвъняванията, като установила, че разговаря с майката на детето – обвиняемата Румена М. и я уведомила, че в момента се провежда учебен час, като едновременно с това я помолила да престане да звъни, защото пречи на работата. Няколко минути по-късно обвиняемата, отворила вратата на класната стая и извикала дъщеря си да излезе навън. Учителката помолила обвиняемата да напусне класната стая, но тя започнала да се държи агресивно, да обижда преподавателката и едновременно с това да я блъскала в гърдите с ръце, да скубе косата й и да удря с юмрук в лицето.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Габрово.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст