теуда

Сложна е Со керес, дилея – това се чува откъм ромската "Шекер махала" в Пловдив, където не без благословията на вицепремиера Валери Симеонов общинските власти бутнаха няколко незаконни бараки. В превод това означава "какво правиш, луд". Канч (нищо), би трябвало да отговори Симеонов, който е председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към Министерския съвет

Най-англе о Дел кергяс о дел упре тай и пхув

В началото Бог сътвори небето и земята.

 

канч – нищо
сарс кйо наф – как се казваш

 

Започна премахването на незаконни постройки в "Шекер махала" в Пловдив.

По думите на кмета на район "Север" в Пловдив Ральо Ралев дейностите по принудителното премахване на постройките стартира след като общината е извършила всички законови процедури, съобщи bTV.

Предвидено е да се премахнат 10 незаконни постройки.

03.08.2017

Със съдействието на общината ще се предприеме премахването на част от незаконните постройки, които са върху бившия канал в пловдивската "Шекер махала".
Това увери вицепремиерът Валери Симеонов след среща с инициативния комитет на жители от квартала в Министерски съвет. Срещата продължи повече от час. Симеонов обяви, че са набелязани конкретни мерки.

Първата от тях е възстановяване на полицейския участък в махалата. Сградата я имало, но трябвало да се ремонтира, за да се ползва за нуждите на полицията. Предвижда се още постоянно полицейско присъствие в квартала. Симеонов обеща и реакция на службите на сигурност при възпрепятстване на движението по време на масовите ромски тържества.

"Такива празненства са забранени от общината, не се издават разрешения и те ще бъдат санкционирани. Второто е едно от най-важните неща – моята любима тема за шума – ще се реагира незабавно при сигнали за шумна музика, които тормозят гражданите", заяви Симеонов.

"Въобще не ме интересуват реакциите на когото и да било. В България има закон, който трябва да се спазва и законът е за всички. Така че последната ми грижа е какви реакции, какви отзвуци ще има. Законът е закон, за да се спазва", заяви Симеонов в отговор на въпрос за очаквано напрежение, което може да се породи при събарянето на постройки.

 

 

Юдейският патриотичен институт (ЮПИ) връчи благодарствена теуда на вицепремиера Валери Симеонов в израз на признателност и високо уважение към неговия принос за сътрудничеството по етническите и интеграционните въпроси. Това съобщиха от правителствената информационна служба.
Теудата беше връчена от арх. Миломир Богданов, пълномощен представител на ЮПИ, арх. Елко Хазан, изпълнителен секретар и д-р Марсел Леви, главен секретар.
ЮПИ представиха и Манифест за включване в Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към Министерския съвет, с председател В. Сим.. Вицепремиерът по икономическата и демографската политика благодари за оказаната чест и подчерта, че това е признание за българската държава, народ и Българска православна църква, взели участие в благородното дело по спасяването на своите еврейски съграждани

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст