АПИ се готви за зимата – ремонтите започват

северна тангента

Агенция "Пътна инфраструктура" започва да подготвя пътищата за зимния сезон. Планови ремонти стартират по редица възлови отсечки около столицата. 

На 25 септември стартират дейностите по Източната тангента на София. И по-точно отсечката между АМ "Тракия" и Северната скоростна тангента.

Ден по-късно АПИ насочва вниманието си към пътя София – Перник през Владая. Ремонтът там ще бъде поетапен и ще стартира от отсечката между "Черния кос" и КПП "Владая" в посока София. Ще се работи и в двете пътни платна, уточниха от агенцията. В резултат движението ще бъде пренасочено. 

Агенцията препоръчва на шофьорите да използват автомагистрала "Люлин" и третокласния път Голямо Бучино – Мало Бучино – Суходол.

От АПИ коментират още, че от пътноподдържащите дружества ще се изисква да работят с пълна мобилизация, за да може предвидените дейности да завършат в максимално кратък срок.

Продължава и следващият етап от ремонта на тунел „Витиня“ на автомагистрала „Хемус“. На 25 септември за движение се затваря тръбата в посока към София. Движението на леките коли и на превозните средства до 10 т ще бъде прехвърлено двупосочно в обновената тръба за Варна, която бе пусната на 20 септември.

Тежкотоварните превозни средства над 10 т ще продължат да преминават по задължителния обходен маршрут. Целта е ремонтните дейности на „Витиня“ да завършат до края на ноември и през зимата по АМ „Хемус“ да се пътува без ограничения от строителни дейности.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст