Ще открият щандове на ББР и Агенцията за инвестиции на Международния панаир

караниколов

Министерството на икономиката се ангажира с откриването на щандове на Българска банка за развитие (ББР), Българска агенция за инвестиции (БАИ) и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия от следващите издания на Международния панаир с цел разширяване кръга на потенциалните инвеститори в България. Това съобщи министърът на икономиката Емил Караниколов по време на официалното откриване на 73-то издание на Международния технически панаир в гр. Пловдив. На събитието присъстваха още министър-председателят на Р България Бойко Борисов, кметът на гр. Пловдив Иван Тотев, областният управител на Пловдивска област Здравко Димитров, бизнесменът Георги Гергов, депутати, политици и граждани.

Караниколов заяви, че Панаирът в Пловдив е най-авторитетната технологична среща на Балканите, доказателство за което е увеличеният с 20% ръст на изложбените площи.

„Участието на компании от близо 40 държави, които представят не само технологии и машини, но и авангардни решения за индустрията и дома, е символ на една динамично развиваща се икономика, отличаваща се с устойчивост, конкурентоспособност и европейски стандарт за качество”, подчерта той.

В заключение министърът пожела успех на участниците в изложението, както и в Конкурса за златни медали, който е най-значимото българско пазарно отличие за иновативни продукти с високо качество.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст