Пари за държавно саниране ще се отпускат чак през 2019 г.

саниране

Нови пари за държавно саниране ще се отпускат евентуално чак през 2019 г. През 2018 г. и 2019 г. трудно ще приключим със сградите, които понастоящем са одобрени с договор с Българската банка за развитие, с ресурса, който имаме. Това заяви министърът на регионалното развитие Николай Нанков по време на браншови форум.

"Очаква се следващата година да продължи изпълнението на недовършените проекти по националната програма за саниране, а евентуално ново финансиране от държавния бюджет за програмата да се иска през 2019 г. Негативът по програмата, който се насади по политически и други причини, не ни дава оптимизъм да ви кажа точно каква ще е сумата през бюджета през 2018 г.“, коментира Нанков пред журналисти след форума.

Той обясни, че през 2018 г. ще изпълняват поне още 700 сгради. Той напомни, че се дебатира по това дали занапред програмата да не стане със съфинансиране от страна на участниците в нея.

Министърът коментира и тол системата.

"Саботажът за тол системата е огромен, но значи сме на прав път, ще си я въведем и това е. Преди дни се появи фалшива новина за избран изпълнител и за случая са уведомени компетентните органи", обясни Николай Нанков.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст