Банките се превръщат в дигитален кредитор

Валентин Гълъбов – член на Надзорния съвет на Ти Би Ай Банк

Как дигитализацията ще трансформира традиционните финансови услуги? Отговор на този въпрос дават водещи експерти от банковия и небанковия финансов сектор по време на втората годишна конференция "Финансите в дигиталния свят", организирана от вестник "БАНКЕРЪ“ с генералното спонсорство на Vivacom. Партньори на събитието са TBI Bank, Пощенска банка, Борика – Банкови услуги, Булстрад Виена Иншурънс Груп и Булстрад Живот.

"Добрият мениджмънд не само отговаря на потребностите на потребителя, но и създава нови. Дигиталното кредитиране ще промени банковия живот", заяви председателят на управителния съвет на TBI Bank Валентин Гълъбов. 

Той подчерта, че 40% от хората в Централна и Източна Европа нямат достъп до банково кредитиране, защото не отговарят на условията. Според Валентин Гълъбов тези условия са остарели, както са остарели и банковите модели за управление на риска. 

"Банките се превръщат в дигитален кредитор", обясни той. 

Според експерта е необходим системен преход към дигитално кредитиране. За това е необходимо трансформиране на всички системи вътре в една банка, както и промяна в начина на мислене. Според Гълъбов банковите системи трябва да отчетат факта, че бъдещето е човек с телефон в ръка. Затова трябва да се отговори на потребността от добра връзка, удобен за управление модел, трябва да следи статуса и движението по картата.

Той подчерта, че се реализира идеята за вторична разплащателна сметка.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст