Кои са мобилните решения във финансовата област?

мирослав вичев

Мобилни решения във финасовата област е националната карта Bcard. Това каза по време на презентацията си Мирослав Вичев, главен изпълнителен директор на БОРИКА, по време на конференцията на вестник "БАНКЕРЪ"  "Финансите в дигиталния свят". Експерти в банковия и финансов сектор дадоха отговор на въпроса "Как дигитализацията ще трансформира традиционните финансови услуги?" Конференцията е с генералното спонсорство на Vivacom. Партньори на събитието са TBI Bank, Пощенска банка, Борика – Банкови услуги, Булстрад Виена Иншурънс Груп и Булстрад Живот. 

"Развитието на е-услуги включва развитие на мобилни и облачни решения за електронния подпис, разширяване на функционалността на електронната фактура. Мобилният портфейл Mobi-B също е сред тях, изтъкна Мирослав Вичев.

Той обясни, че сигурността е водеща. Плащането става без представяне на физическа банкова карта и не изисква наличие на SIM карта или допълнителен софтуер. Също така работи върху водещата операционна система Android. 

Важно условие е мобилният портфейл. Той предлага надстройка на платежните картови услуги, както и мулти-бранд карти на множество организации. Мобилният квалифициран подпис е решение, които визуализира на отдалечена платформа; използва двуфакторен механизъм за идентификация. Предназначението му е банкиране, електронно управление и подписване на документи. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст