ОП – Варна привлече като обвиняем служител на „Енерго про“ за подкуп

Прокурор

Окръжната прокуратура във Варна привлече като обвиняем 47-годишния Светослав С., който като длъжностно лице приел подкуп, за да не извърши действия по служба – престъпление по член 301, ал. 1 от Наказателния кодекс, което се наказва с лишаване от свобода от 2 до 6 години и  глоба до 5000 лева. На обвиняемия е наложена парична гаранция в размер на 500 лева с постановление на наблюдаващия досъдебното производство прокурор в Окръжната прокуратура във Варна.

Сигналът за поискания подкуп бил подаден на 28 септември 2017 г. Служителят на електроразпределителното дружество поискал от абонат сума от 200 евро с цел да не извърши действия по служба – да санкционира същия за манипулиран електромер в частен дом. Служителят на „Енерго про“ е задържан в момент на вземане на подкупа и срещу него е образувано досъдебното производство от компетентността на Окръжната прокуратура във Варна.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст